Volledig scherm
De Poolse band Decapitated zit vast in Amerika omdat de muzikanten een vrouw tegen haar wil zouden hebben vastgehouden. © Facebook Decapitated

Poolse metalband vast in Amerika voor vrijheidsberoving vrouw

Leden van de Poolse deathmetalband Decapitated zijn vanochtend in Los Angeles gearresteerd voor het vasthouden van een vrouw 'tegen haar wil' na afloop van een concert. De band stelt dat de vrouw vrijwillig bij hen verbleef en dat ze ook zelf weer kon vertrekken. 

De band zegt dat ze genoeg getuigen hebben die kunnen bevestigen dat de vrouw aan het einde van een concert in Spokane, in de staat Washington, bij hen kwam zitten en dat ze 'op een goede manier uit elkaar gingen'. De bandleden zijn inmiddels overgebracht naar Spokane. 

De ontvoering zou in de vroege uurtjes van 1 september hebben plaatsgevonden na een concert in de plaatselijke bar The Pin. ,,De politie van Spokane werd door het slachtoffer gebeld en ingelicht over wat er na een concert in
downtown Spokane was voorgevallen'', aldus Teresa Fuller van de Spokane City Police.

Andere kant

"Er is een andere kant aan dit verhaal'', aldus de advocaat van de metalband. Bandleden Michal Lysejko (27), Waclaw J. Kieltyka (35), Rafal Piotrowski (31) en Hubert Wiecek (30) werken volledig mee met de autoriteiten.

Decapitated  zou op nog dertien plekken in de Verenigde Staten spelen voor hun terugkeer naar Europa.