Demissionair premier Mark Rutte loopt over straat bij het Binnenhof.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte loopt over straat bij het Binnenhof. © ANP

Poolse regering haalt uit naar Rutte: ‘Laatste persoon die ons de les mag lezen’

De regering van Polen heeft uitgehaald naar demissionair premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder ‘de laatste persoon’ die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat.

79 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  1 jaar geleden
  EU moet maar eens een halt worden toegeroepen in haar machtsuitbreiding. Commissievoorzitter von der Leyen zegt dat alle lidstaten, toen nog als soevereine landen, het primaat van het Europese recht hebben erkend, maar de soevereiniteit van de lidstaten bestaat niet meer, dat veroorzaakt door de EU, lidstaten hebben zo geen eigen inbreng meer, alles wordt nu voor hen voorgekauwd, en wordt opgedragen, van immigratie tot klimaat, de lidstaten zijn nu de provincies van Brussel.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Nikos Smith. Ik zal de laatste zijn die wenst dat alles doorgaat zoals het nu is. Rutte moet vast ook verrast zijn dat onder zijn beleid het in zoveel sectoren zo is verschraald. De VVD lijkt mij de partij voor een goed draaiende economie en dat is gelukt. (Lijken economisch moeiteloos de lockdown door te komen.) Heel moeilijk om dat te laten vieren, maar volgens mij gaan ze dat wel doen. Constant de bal op Rutte spelen is onaangenaam en niet gepast in een democratie.
 • Theo Arts

  1 jaar geleden
  De woordvoerder van Polen moet ik gelijk geven gezien dat Rutte bij de Belastingdienst "de alles of niets regel" heeft in laten voeren door Hoekstra en door Grapperhaus hebben de rechters deze regel bij de behandeling van de dossiers van de Toeslagenaffaire slachtoffers dossiers toegepast. Hoezo onafhankelijke Rechters. Overigens heeft Grapperhaus de gesubsidieerde rechtsbijstand bij Belastingzaken geschrapt. En Rutte heeft deze orders verdrongen en heeft geen actiever herinneringen eraan!!!!!.
 • Wim Jansen

  1 jaar geleden
  Wat voor dom volk hebben we hier in Nederland met het bashen van Rutte, en het ophemelen van die Poolse machthebbers, welke alleen maar karrenvrachten geld innen en geen greintje gevoel hebben hoe je democraties een land bestuurd.
 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  Polen wilde zelf in de EU en werd niet gedwongen en dus moeten ze zich ook aan de EU regels houden. Heel simpel. En anders stappen ze maar op, krijgen ze gelijk alle Polen die elders in de EU (wel) werk hebben terug, en kunnen ze gelijk hun handje ophouden om steun van wereldbank etc. Maar dan zijn het wel weer de gewone Poolse burgers die armoede lijden en niet de corrupte regering en top ambtenaren. Zie Brexit, ook zo'n fiasco, geeneens chauffeurs om de goederen te bezorgen, dus lege schappen.
 1. Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’
  PREMIUM
  vijf vragen

  Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’

  Na maanden dubben en discussiëren besloten Duitsland en de VS, twee cruciale bondgenoten van Oekraïne, vandaag officieel tanks naar de frontlinie te sturen. Volgens experts zijn het er (nog) niet genoeg om de oorlog te beslissen, maar verschil kunnen de Abrams en Leopards wel degelijk maken. ‘Hiermee kun je op specifieke plekken een bres slaan in de Russische verdediging.’