Volledig scherm
© AFP

'Poolse spookrijder keerde niet om op snelweg'

De Poolse spookrijder die zaterdagavond in Duitsland een gezin uit Sittard doodreed, was niet midden op de snelweg met zijn kleine vrachtwagen omgekeerd. Aangenomen werd dat de 34-jarige chauffeur omdraaide om een file te vermijden. Uit politie-onderzoek blijkt echter dat hij vlak na de oprit op de snelweg A67 bij Rüsselsheim al de verkeerde kant opreed, met fatale gevolgen.

Volgens Duitse media heeft de politie inmiddels gesproken met andere automobilisten, die de 34-jarige Pool stil hadden zien staan op de oprit naar de snelweg A67 bij Rüsselsheim. Ook achter hem kwam het verkeer stil te staan. Een automobilist stapte uit om verhaal te halen bij de Poolse chauffeur, die daarna zijn weg vervolgde en bij het oprijden van de snelweg direct tegen het verkeer in begon te rijden. De man zou ongeveer een kilometer hebben doorgereden tot de botsing plaatsvond.

Onderzoek

Onduidelijk is nog waarom de Pool zijn vrachtwagen de verkeerde rijrichting in stuurde. De man raakte zwaargewond bij de crash en is nog niet aanspreekbaar. Er is wel bloed bij hem afgenomen. De uitkomst van het bloedonderzoek wordt morgen verwacht.

De vader (53), een moeder (51) en een dochter (20) uit het Limburgse Sittard botsten met hun Skoda frontaal op de vrachtwagen en overleden ter plaatse. Vier vrouwen in een andere personenauto met Duits kenteken raakten bij het ongeluk lichtgewond.

Volledig scherm
Het gezin uit Sittard botste in hun Skoda frontaal op de vrachtwagen. © AFP