Populair Duits pretpark getroffen door enorme brand

Video/Foto'sIn het populaire attractieparadijs Europa-Park in het Duitse Rust heeft vanavond een grote brand gewoed. Boven het pretpark waren metershoge donkere rookwolken te zien. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen, meldt de politie.

Volledig scherm
© Joost Derijck

De brand brak iets voor 18.30 uur uit in een magazijn en sloeg daarna over naar de attractie Piraten in Batavia, gelegen in het deel van het park dat een Nederlands thema heeft. Het aangrenzende Scandinavische deel werd direct geëvacueerd; later is het hele park gesloten. De brandweer rukte massaal uit om de vlammen te bestrijden, maar dat lukte aanvankelijk nauwelijks. Aan het einde van de avond was de brand onder controle, hoewel hier en daar nog wel vlammen te doven zijn.

De brand heeft meerdere attracties volledig verwoest, zo liet de directeur van het bedrijf weten. ,,Het is een droevige dag voor Europa-Park'', twitterde Michael Mack. ,,Dank aan iedereen die helpt ons levenswerk te redden! Ik heb er geen woorden voor.'' De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het is ook niet duidelijk of het park morgen weer open gaat.

Het themapark, naar eigen zeggen het grootste van Duitsland, trok vandaag zo'n 25.000 bezoekers. Het is in 1975 geopend en bevindt zich op zo'n vijftig kilometer ten zuiden van Straatsburg. Er komen ook veel Nederlandse bezoekers.

Volledig scherm
© Joost Derijck
Volledig scherm
© Joost Derijck