Volledig scherm
De Siberische tijger © Shutterstock

Populatie Siberische tijger in één jaar verdubbeld

Het gaat onverwacht goed met de Siberische tijger. Tijdens de jaarlijkse telling in Rusland zijn liefst twee keer meer exemplaren geteld dan in 2017. Daarnaast werden ook meer welpjes geteld dan verwacht. 

De Siberische tijger spotten is een zeldzaamheid. De enorme katachtige wordt met uitsterven bedreigd en wereldwijd wordt de populatie geschat op een schamele 430 tijgers. In het Bikin National Park, waar de Siberische tijger intensief beschermd wordt, werden in 2017 slechts tien exemplaren geteld. Dit jaar was er positief nieuws en liep de teller op tot liefst twintig volwassen tijgers en zes welpjes. 

Één vrouwtje had liefst vier jongen bij zich. ,,Dit is echt heel zeldzaam en een bewijs dat de tijgers zich veilig en op hun gemak voelen in het park", aldus Vladimir Popov, hoofd wetenschappelijk onderzoek van het park tegenover het WNF.

  1. Vrouw verstopte kind twee jaar lang voor man: ‘Ik raakte verstrikt in leugens’

    Vrouw verstopte kind twee jaar lang voor man: ‘Ik raakte verstrikt in leugens’

    Een vrouw staat vanaf vandaag in Frankrijk terecht omdat zij haar kind twee jaar lang verborgen hield voor haar man, drie kinderen en de buitenwereld. Na de geboorte van haar jongste dochter hield de vrouw haar gevangen in de kelder en de kofferbak van haar auto. Daarin werd het meisje door een monteur ontdekt tijdens een reparatie aan het voertuig. ,,Ik raakte verstrikt in mijn leugens’’, zegt moeder Rosa Maria Da Cruz.