Videostill waarop een truck te zien is met daarop een Buk-raketsysteem dat gebruikt zou zijn om vlucht MH17 neer te halen. De vrachtwagen is gefilmd op weg naar de stad Krasnodon, richting de Russische grens.
Volledig scherm
Videostill waarop een truck te zien is met daarop een Buk-raketsysteem dat gebruikt zou zijn om vlucht MH17 neer te halen. De vrachtwagen is gefilmd op weg naar de stad Krasnodon, richting de Russische grens. © AP

Porosjenko: 'Bewijzen van schuld rebellen'

Oekraïne heeft bewijzen dat pro-Russische separatisten het vliegtuig van Malaysia Airlines hebben neergeschoten. Dat heeft president Petro Porosjenko vandaag gezegd.

  1. 'Op videobeeld Buk-systeem ontbreken twee raketten'
    Play
    Video

    'Op videobeeld Buk-sys­teem ontbreken twee raketten'

    Op videobeelden van een Buk-lanceerinstallatie op transport, waarvan vandaag werd gesuggereerd dat het naar Rusland werd gesmokkeld, zou te zien zijn dat twee van de vier raketten ontbreken. Volgens Anton Gerashchenko, van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, is niet alleen het raketsysteem weggewerkt, maar zijn ook de personen die de installatie hebben afgevuurd op Malaysia Airlines-vlucht MH17 omgebracht.