Toeristen op het strand van Albufeira aan de Algarve.
Volledig scherm
Toeristen op het strand van Albufeira aan de Algarve. © AP

Portugal schrapt quarantaineplicht voor Nederlandse reizigers

Inwoners van Nederland hoeven sinds vandaag niet meer in quarantaine bij aankomst in Portugal. Dat heeft de Portugese regering zaterdag bekendgemaakt. De quarantaineplicht vervalt volgens haar omdat het aantal nieuwe besmettingen in Nederland de afgelopen twee weken minder dan 500 op 100.000 inwoners bedroeg.  

 1. LIVE | Russen weg uit strategische stad in pas ingelijfde Donetsk-regio, gasleiding Nord Stream 2 lekt niet meer
  oorlog oekraïne

  LIVE | Russen weg uit strategi­sche stad in pas ingelijfde Do­netsk-re­gio, gasleiding Nord Stream 2 lekt niet meer

  Het Russische leger heeft zich zaterdag teruggetrokken uit Lyman, een belangrijk spoorwegknooppunt in Oost-Oekraïne. Volgens Moskou gebeurde dat vanwege de ‘dreiging van omsingeling’. Eerder had een woordvoerder van het Oekraïense leger gemeld dat troepen de stad waren binnengetrokken. Ze ligt in de vrijdag door Rusland geannexeerde Donetsk-regio. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.
 2. Kost kritiek op Iran Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh het WK? ‘Ze zullen toch niet heel elftal thuislaten?’
  20

  Kost kritiek op Iran Feyenoord-aanvaller Alireza Jahan­bakhsh het WK? ‘Ze zullen toch niet heel elftal thuislaten?’

  Iraanse voetbalinternationals hebben zich via sociale media uitgesproken tegen het geweld op vrouwen en demonstranten in hun land. Onder anderen Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh kwam in felle bewoordingen op voor landgenoten ‘die op dit moment niets anders eisen dan hun basisrechten’. ,,Wij staan altijd aan hun kant”, aldus de 29-jarige voetballer.
 3. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video
  33

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.