Volledig scherm
Mark Rutte © anp

Premier Rutte: Frankrijk weer hard getroffen

Premier Mark Rutte heeft geschokt gereageerd op de aanslag in Nice. ,,Het is afschuwelijk om te zien dat wederom vele tientallen mensen, onschuldige burgers, zijn getroffen door een dodelijke aanslag.''

,,Na de gruwelijke aanslagen van vorig jaar in Parijs wordt Frankrijk nu weer hard getroffen. Onze gedachten zijn op dit moment bij de slachtoffers, de nabestaanden en bij het Franse volk en haar leiders, die wederom zwaar op de proef worden gesteld.''Rutte heeft condoleances overgebracht aan de Franse regering.

De minister-president is momenteel in Mongolië voor een top tussen Europa en Azië. De Asia-Europe Meeting (ASEM) vindt elke twee jaar plaats en moet de dialoog en samenwerking tussen Europa en Azië verbeteren. Rutte heeft onder meer een aantal ontmoetingen met Aziatische leiders.

Volgens PVV-leider Geert Wilders zijn er weer heel veel onschuldige mensen gedood en gewond. ,,Een vreselijke aanslag in Nice. Mijn gedachten zijn bij hen en bij het Franse volk'', schreef hij op Twitter.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement