Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de Indian Space Research Organisation (ISRO) kijken verslagen naar wat India’s eerste maanlanding had moeten worden. © AFP / Manjunath Kiran

Premier troost India na mislukte maanlanding: ‘onze reis en poging waren het waard’

Premier Narendra Modi van India is trots op de poging die zijn land heeft ondernomen om een voertuig op de maan te krijgen. Na de mislukte landingspoging, die het symbool moest worden van het nieuwe India, troostte hij de medewerkers van zijn ruimtevaartorganisatie. ,,Er zullen heel snel een nieuwe dageraad en een betere dag aanbreken.”

,,India is trots op ieder van jullie”, zei de minister-president in zijn 25 minuten durende toespraak. Daarin stelde hij dat India in zijn ‘glorieuze historie van duizenden jaren’ meer moeilijke momenten heeft gekend. Die hebben de  spirit van het land volgens hem echter nooit gebroken. ,Veerkracht en vasthoudendheid zitten in ons bloed. We zijn altijd teruggeveerd en doorgegaan. Jullie kwamen zo dichtbij als maar mogelijk was. Blijf standvastig en kijk vooruit.  Ik kan met trots zeggen dat de poging het waard is geweest, net als de reis. De lessen van vandaag zullen ons sterker en groter maken.”