Volledig scherm
Hulpdiensten bij de St Anthony's Church in Kochchikade in Colombo © EPA

Premier veroordeelt ‘lafhartige aanslagen’

De Srilankaanse premier Ranil Wickremasinghe heeft de ‘lafhartige aanslagen' op drie kerken en drie luxe hotels in zijn land veroordeeld. Het is voor het eerst dat formeel wordt gesproken over aanslagen.

,,Ik veroordeel de laffe aanvallen op ons volk”, schrijft premier premier van Sri Lanka, RanilWickremesinghe. ,,Vermijd alstublieft het verspreiden van ongeverifieerde berichten en speculatie.’’ Hij roept zijn landgenoten op om verenigd en sterk te blijven.

Bij de aanslagen op hotels en kerken zijn zeker 160 doden en 300 gewonden gevallen. Het gaat vermoedelijk om zelfmoordterroristen. Er zijn ook buitenlandse toeristen getroffen. Het Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland zoekt uit of er ook slachtoffers uit Nederland zijn.

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.