President Jair Bolsonaro
Volledig scherm
PREMIUM
President Jair Bolsonaro © EPA

President Brazilië wil door: 'Ooit gaan we toch dood’

Terwijl het coronavirus in Brazilië al bijna 4500 levens eiste, gaat het in Brazilië vooral over het voortbestaan van de regering van de extreemrechtse president Jair Bolsonaro. Het virus noemt hij nog altijd 'een griepje'.

 1. Bolsonaro is sociale distantie zat en ontslaat minister van Gezondheid
  Play
  video

  Bolsonaro is sociale distantie zat en ontslaat minister van Gezondheid

  Terwijl het aantal besmettingen en doden in het land als gevolg van het coronavirus elke dag oploopt, heeft de Braziliaanse president Jair Bolsonaro donderdagmiddag (lokale tijd) zijn minister van Gezondheid Luiz Henrique Mandetta ontslagen. De extreemrechtse president was het al weken oneens met de minister, die de bevolking adviseerde binnen te blijven en indien mogelijk niet te werken. Bolsonaro, die het virus al ‘een griepje’, ‘hysterie’ en ‘fantasie van de media’ heeft genoemd, riep juist op het tegengestelde te doen.
 2. Braziliaanse president haalt uit naar opgestapte minister van Justitie: Hij liegt
  UPDATE

  Braziliaan­se president haalt uit naar opgestapte minister van Justitie: Hij liegt

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is vandaag ernstig in verlegenheid gebracht door het opstappen van minister van Justitie Sergio Moro. In een bijna drie kwartier durende persconferentie gaf de minister als reden voor zijn vertrek politieke inmenging in zijn beleid en aantasting van zijn onafhankelijkheid door de president, nadat Bolsonaro gisteren het hoofd van de Federale Politie ontsloeg. Bolsonaro ontkent de aantijgingen.