Militairen patrouilleren bij de Zonal 8 gevangenis in Guayaquil, waar op 28 september 119 gevangenen omkwamen tijdens een opstand.
Volledig scherm
Militairen patrouilleren bij de Zonal 8 gevangenis in Guayaquil, waar op 28 september 119 gevangenen omkwamen tijdens een opstand. © EPA

President Ecuador roept noodtoestand uit wegens drugsgeweld

President Guillermo Lasso van Ecuador heeft de noodtoestand uitgeroepen in het land dat worstelt met een toename van drugs gerelateerd geweld. Politie en het leger zijn gemobiliseerd om de straat op te gaan, zo maakte Lasso in een tv-toespraak bekend. ,,In de straten van Ecuador is er maar één vijand: drugshandel’’, aldus de president.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    12

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?