Pizza met ananas.
Volledig scherm
Pizza met ananas. © Shutterstock

President IJsland: ananas op pizza moet verboden worden

Als het aan de president van IJsland ligt, is het binnenkort afgelopen met een pizza die flink wat verdeeldheid zaait onder liefhebbers van de Italiaanse lekkernij: pizza hawaii met ananas. President Guðni Th. Jóhannesson ziet er wel wat in om fruit op pizza's te verbieden.

Dat zei Jóhannesson tijdens een bezoek aan een middelbare school in de plaats Akureyri in het noorden van IJsland. Na zijn gebruikelijke praatje, hadden leerlingen de mogelijkheid om de president vragen te stellen.

Na vragen over zijn favoriete voetbalteam (Manchester United), kwam de favoriete pizzatopping van de president aan bod. Al snel bleek dat hij fundamenteel op ananas tegen is. Sterker nog: als hij de absolute macht had in het land, zou hij ananas op pizza verbieden. 

Jóhannesson doet het goed in de peililngen, maar of IJslanders net zo anti-ananas zijn als hun president, is nog niet bekend.

  1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
    PREMIUM
    Update

    Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

    In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.