Volledig scherm
Reddingswerkers bij het neergestorte vliegtuig. © AP

President Oekräine condoleert Poetin na vliegtuigcrash

President Porosjenko van Oekraïne heeft zijn medeleven betuigd aan zijn Russische collega Poetin, na de vliegtuigcrash dit weekend vlakbij Moskou. Volgens het Kremlin bespraken de twee ook het conflict tussen hun landen.

Het initiatief voor het telefoongesprek zou van Porosjenko komen, meldt het Kremlin. De Oekraïense president condoleerde Poetin met het verlies van 71 mensen die aan boord waren van het passagiersvliegtuig. Ook bood hij hulp aan bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. 

Het Antonov AN-148-toestel dat zondag neerstortte was geproduceerd in Oekraïne. Het vliegtuig was op weg van Moskou naar de Russische provinciestad Orsk en werd geëxploiteerd door het Russische Saratov Airlines.

Een speciale commissie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Gisteren bracht de commissie naar buiten dat het ongeluk mogelijk is veroorzaakt doordat instrumenten onjuiste snelheden aangaven. De piloten kregen foute gegevens binnen doordat er een ijslaag op de sensoren terecht was gekomen. 

  1. Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd
    Video

    Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd

    In Frankrijk wordt met ontzetting gereageerd op ‘gele hesjes’ die zaterdag een politieauto in Parijs aanvielen. De wagen wordt bestuurd door een agente die de agressieve actie van de demonstranten heeft gefilmd. Ze bekogelen de dienstauto onder meer met stenen en een knuppel. De beelden zijn inmiddels duizenden keren gedeeld op social media. Veel Fransen spreken schande van de actie van de gele hesjes en nemen het op voor de politie.