Volledig scherm
Reddingswerkers bij het neergestorte vliegtuig. © AP

President Oekräine condoleert Poetin na vliegtuigcrash

President Porosjenko van Oekraïne heeft zijn medeleven betuigd aan zijn Russische collega Poetin, na de vliegtuigcrash dit weekend vlakbij Moskou. Volgens het Kremlin bespraken de twee ook het conflict tussen hun landen.

Het initiatief voor het telefoongesprek zou van Porosjenko komen, meldt het Kremlin. De Oekraïense president condoleerde Poetin met het verlies van 71 mensen die aan boord waren van het passagiersvliegtuig. Ook bood hij hulp aan bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. 

Het Antonov AN-148-toestel dat zondag neerstortte was geproduceerd in Oekraïne. Het vliegtuig was op weg van Moskou naar de Russische provinciestad Orsk en werd geëxploiteerd door het Russische Saratov Airlines.

Een speciale commissie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Gisteren bracht de commissie naar buiten dat het ongeluk mogelijk is veroorzaakt doordat instrumenten onjuiste snelheden aangaven. De piloten kregen foute gegevens binnen doordat er een ijslaag op de sensoren terecht was gekomen.