in de Tunesische hoofdstad Tunis gingen zondagavond mensen de straat op nadat president Kais Saied had aangekondigd de werkzaamheden van het parlement op te schorten en premier Hichem Mechichi te vervangen.
Volledig scherm
in de Tunesische hoofdstad Tunis gingen zondagavond mensen de straat op nadat president Kais Saied had aangekondigd de werkzaamheden van het parlement op te schorten en premier Hichem Mechichi te vervangen. © AFP

Presidentiële staatsgreep in Tunesië: parlement buitenspel, premier weggestuurd

UPDATEDe Tunesische president Kais Saied heeft zondag de werkzaamheden van het parlement voor dertig dagen opgeschort en premier Hichem Mechichi van zijn functie ontheven. De ingreep volgde na de protesten van duizenden Tunesiërs in hoofdstad Tunis en andere steden tegen de regering.

  1. Duitsland pakt rechts-extremisten op die mogelijk een gewelddadige staatsgreep wilden plegen
    Met video

    Duitsland pakt rechts-extremis­ten op die mogelijk een gewelddadi­ge staats­greep wilden plegen

    De Duitse politie heeft 25 leden en aanhangers van een extreemrechtse beweging opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een staatsgreep. Zij waren volgens aanklagers van plan om gewapend de Bondsdag, het Duitse parlement, te bestormen en parlementariërs te gijzelen. Onder de ruim vijftig verdachten zijn oud-Bundeswehr-soldaten, een oud-parlementariër en een bekende prins.