Volledig scherm
Pas tegen de middag kregen bezoekers te horen dat het park niet open gaat vandaag. © Toon Royackers

Pretpark Bobbejaanland dicht: duizenden bezoekers druipen af

UpdateHet ook in Nederland populaire Belgische pretpark Bobbejaanland was vandaag gesloten. De politie zocht naar een rugzak die in het park is achtergelaten door een onbekende man. De zoektocht leverde niets op. Een paar duizend bezoekers wachtten vanochtend vergeefs voor de poort.

Op de bewakingsbeelden zou te zien zijn hoe een gemaskerde man vannacht in het park rondliep. Er zou een rugzak achtergelaten zijn. Een explosievenhond werd erbij gehaald om het park te doorzoeken, maar er werd niets gevonden. Ook ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse in het pretpark.

De autoriteiten besloten om Bobbejaanland vandaag te sluiten. ,,Omdat er ook geen beelden zijn van de man die het park ook weer verlaat, wordt er geen enkel risico genomen", vertelde Ward Kennes, de burgemeester van Kasterlee, de plaats waar het pretpark ligt, eerder vandaag. ,,Veiligheid staat voor ons altijd voorop en dus namen we ook hier geen enkel risico”, aldus de woordvoerder van het park.

Bobbejaanland is ook voor Nederlanders een populaire bestemming. Het pretpark ligt op een uur rijden van Breda en Tilburg. Een paar duizend bezoekers wachtten vanochtend voor de gesloten poorten.  

Dichte deuren

Er stonden deze voormiddag duizenden mensen te wachten aan de ingang van het pretpark. Zij moesten noodgedwongen weer naar huis. Dat veroorzaakte lange files op en rond de parkeerterreinen. Bezoekers krijgen wel een ticket om op een latere dag terug te komen naar het pretpark.

Volledig scherm
Politie bij de poort van het pretpark. © BELGA