Volledig scherm
© Thinkstock

Priester rent in ondergoed achter jongen (12) aan

De 46-jarige priester Angel Armando Perez werd gearresteerd nadat hij in zijn ondergoed achter een 12-jarig jongetje aanrende. De Amerikaanse jongen wist te ontsnappen toen de priester hem onzedelijk betastte.

Dat schrijft The Huffington Post. Angel Armando Perez, die pastoor is in St. Luke Catholic Church in Woodbur,  zou het slachtoffertje uitgenodigd hebben voor een slaapfeestje. In zijn woning zou hij de geslachtsdelen van de tienerjongen betast hebben. Daarbij had de geestelijke volgens de jongen een camera in zijn ene en zijn geslachtsdeel in zijn andere hand.

Toen de priester zijn onderbroek liet zakken wist de jongen te ontsnappen en rende het huis uit. De priester zette enkel in zijn onderbroek de achtervolging in. De jongen kwam twee volwassenen tegen waarbij hij alarm kon slaan.

De politie wist Perez te arresteren. De geestelijke gaf toe dat hij de jongen voor het slapengaan een biertje had gegeven om hem te verdoven. De priester verklaarde later zelf ook gedronken te hebben en zich niet meer te kunnen herinneren wat er allemaal was gebeurd. Perez is vastgezet en aangeklaagd voor seksuele mishandeling, kindermisbruik, het verstrekken van alcohol aan een minderjarige en deelnemen aan het verkeer onder invloed.

  1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
    PREMIUM

    ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

    Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.