Professor (37) vermoord die ‘op het punt van coronadoorbraak stond’

Een Chinese toponderzoeker van de universiteit van het Amerikaanse Pittsburgh is zaterdag in zijn eigen woning doodgeschoten. De 37-jarige Bing Liu stond volgens zijn werkgever op het punt ‘heel belangrijke ontdekkingen’ over Covid-19 te doen.

 1. Enorme klap KLM: bedrijf duikt diep in het rood

  Enorme klap KLM: bedrijf duikt diep in het rood

  KLM heeft het eerste kwartaal van 2020 afgesloten met een operationeel verlies van 275 miljoen euro. De luchtvaartmaatschappij wordt net als sectorgenoten keihard geraakt door de coronacrisis, in verband waarmee een gigantische hoeveelheid vluchten zijn geschrapt. De prestaties in het tweede en derde kwartaal worden naar verwachting nog slechter doordat, zoals het er nu naar uitziet, respectievelijk 95 en 80 procent van de geplande vluchten niet vertrekt.
 2. ‘Keuzes van kabinet zijn dapper, maar het is ook een soort pokeren’

  ‘Keuzes van kabinet zijn dapper, maar het is ook een soort pokeren’

  De keuzes van het kabinet zijn dapper, maar ook riskant. Dat zegt immunoloog Ger Rijkers, hoogleraar aan het University College Roosevelt in Middelburg. ,,Het is toch een beetje pokeren. Je staat meer vrijheden toe, maar weet ook dat het aantal besmettingen daarmee hoe dan ook gaat stijgen. En je weet niet hoe hard. Niet voor niets werd benadrukt dat de ic-capaciteit structureel groter moet. En je weet: als er meer mensen op de ic komen, dan overlijden er ook meer mensen.’'
 1. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

 2. Dit was Nederland vandaag: zondag 17 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zondag 17 januari