Volledig scherm
Een groep migranten probeert het treinstation van Boedapest in te komen © reuters

Protesterende vluchtelingen krijgen kamp in Boedapest

UpdateHet stadsbestuur van Boedapest heeft woensdag besloten om naast het centrale station een kamp op te bouwen waar achthonderd tot duizend vluchtelingen in terechtkunnen. Dit is besloten na de protesten van de duizenden vluchtelingen die eisen dat ze verder mogen reizen met de trein richting Duitsland.

De gemeente trekt 373 miljoen forint (1 miljoen euro) uit voor het tijdelijke onderkomen. Burgemeester István Tarlós, een partijgenoot van de rechts-nationalistische premier Viktor Orban, zei woensdag niet anders te kunnen.

Protest
Woensdag zijn protesten uitgebroken bij het centrale treinstation van de hoofdstad van Hongarije. Groepen asielzoekers schreeuwen ,,Vrijheid, vrijheid!''. Voor het station staat een cordon van politieagenten om de vluchtelingen tegen te houden. 

De Hongaarse autoriteiten sloten het station dinsdag. De toestroom van vluchtelingen zorgde voor chaos op de perrons en bomvolle treinen. Ze zitten nu op het plein naast het station en de aangrenzende onderdoorgang. 

Volgens de Hongaren beschikken de asielzoekers niet over de juiste papieren om op de trein naar Duitsland te mogen. Een woordvoerder van de regering liet woensdag weten dat Hongarije de Europese wetgeving in acht neemt. Een treinkaartje alleen is niet voldoende, aldus de zegsman.