Volledig scherm
© Rv

Puppy's dienen als maaltijd voor python in Chinese zoo

Een puppy die in een dierentuin als maaltijd moet dienen voor een hongerige python? De beelden op sociale media hebben in China tot grote verontwaardiging geleid. Na alle commotie besloot Hebin Park om te stoppen met de gruwelijke praktijk.

Op enkele foto's was te zien hoe de slang zich eerst rond een machteloos hondje slingert en daarna zijn prooi naar binnen werkt. Daarnaast dook ook een filmpje op van een puppy dat angstig zijn tragische lot leek af te wachten.

De woordvoerder van de dierentuin bevestigt dat slangen puppy's te eten kregen. ,,Het klopt dat puppy's gebruikt werden om slangen te voeden. De reptielen worden hier echter verzorgd door medewerkers van een extern privébedrijf, wij waren dus niet op de hoogte. Mijn bazen hebben hen nu duidelijk gemaakt dat zoiets niet door de beugel kan.''

De zielige taferelen waren ook dierenrechtenorganisatie PETA Asia niet ontgaan. ,,Dit toont nog maar eens aan waarom China een wet nodig heeft die álle dieren beschermt."

Bekijk hieronder de video met de puppy die angstig zijn tragische lot lijkt af te wachten.

  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.