De Nederlander werd bewaakt maar wist desondanks het veiligheidsglas van zijn kamer op de derde verdieping van het ziekenhuis te forceren en uit het raam  te springen.
Volledig scherm
De Nederlander werd bewaakt maar wist desondanks het veiligheidsglas van zijn kamer op de derde verdieping van het ziekenhuis te forceren en uit het raam te springen. © Google Street View

Raadsels rond dode Nederlander met tienduizenden euro's op zak in Frankrijk

Een 40-jarige Nederlander met ruim 60.000 euro contant geld in zijn auto heeft de Franse politie voor een raadsel geplaatst. De man werd gearresteerd bij een routinecontrole in Noord-Frankrijk, belandde met gezondheidsproblemen in het ziekenhuis en pleegde daar vermoedelijk zelfmoord door uit het raam te springen. ,,Een ongelooflijk verhaal'', zegt een woordvoerder van de gendarmerie in Arras tegen deze krant.

  1. Weer Nederlander (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’
    Met video

    Weer Nederlan­der (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’

    Een man van 50 uit Nederland is om het leven gekomen door een val tijdens een bergwandeling in Oostenrijk. Volgens de politie in Tirol viel hij 80 tot 100 meter naar beneden. Het is niet duidelijk waardoor dat gebeurde. Het is in korte tijd al de vijfde Nederlandse dode die valt in bergachtig gebied. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging wijt dat aan onervarenheid.