Volledig scherm

Radeloze vrouw van balkon 33e verdieping gered

Deze foto is de hele wereld over gegaan. Het beeld werd gemaakt in de Chinese provincie Hunan, waar een radeloze vrouw van de 33e verdieping van een flatgebouw wilde springen. Hulpverleners konden haar van een tragische dood afhouden.

De 24-jarige vrouw die ooit meedeed aan een datingshow op televisie, zag het niet meer zitten en klom op de railing van een balkon in Changsha. Drie uur lang werd er tevergeefs op haar ingepraat. Haar familie haatte haar, ze kreeg van niemand liefde en zat bovendien nog eens zonder werk. Genoeg redenen om er een einde aan te maken, meende ze.

Touw
De toegestroomde massa stond dat niet toe. Met man en macht werd de vrouw weer naar binnen gesleurd. Dat verliep niet van een leien dakje. Een agent probeerde een touw vast te knopen aan haar been, maar dat mislukte. Enkele andere agenten hadden meer geluk. Ze grepen haar armen en benen vast en trokken haar weer naar binnen.

Jaarlijks stappen 287.000 mensen uit het leven in China, op een bevolkingsaantal van bijna anderhalf miljard. Mensen tussen 15 en 34 beroven zich het vaakst van het leven. Het niet vinden van werk en de druk om te presteren op school zijn voor hen de voornaamste redenen om er een einde aan te maken.

  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.