Raiden met zijn ouders Adan en Mariah.
Volledig scherm
Raiden met zijn ouders Adan en Mariah. © Facebook

Raiden (4) verliest beide ouders aan corona, hele stad opgetrommeld om zijn verjaardag te vieren

Raiden Gonzalez (4) heeft in nog geen vier maanden tijd beide ouders verloren aan het coronavirus. Vader Adan stierf op 26 juni, zijn vrouw Mariah overleed op 6 oktober. Nu zijn vijfde verjaardag voor de deur staat, wil de familie toch een groot feest voor de jongen organiseren. ,,Zodat hij weet hoeveel we van hem houden’’, aldus Margie Bryant. De tante van zijn moeder roept nu alle inwoners van San Antonio (Texas) op zo veel mogelijk hun steentje bij te dragen. 

 1. Grootouders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’
  PREMIUM

  Grootou­ders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’

  De twee zusjes van 6 en 9 die een week geleden hun beide ouders Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) verloren in het vreselijke ongeval in het Vlaamse Koningshooikt, zullen in hun vertrouwde huis blijven wonen. Samen met hun oma en opa - de ouders van Joyce - die al verhuisd zijn. Grootouderliefde in het kwadraat. ,,Zoiets dóé je gewoon”, zegt de vader van Wim.
 2. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video
  55

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.