Volledig scherm
Inwoners van de Volksrepubliek Loegansk en de Volksrepubliek Donetsk bij Izvarino, op de grens tussen Rusland en Oekraïne. © afp

Rebellen halen vliegtuig neer in Oekraïne

Separatistische rebellen hebben naar eigen zeggen in het oosten van Oekraïne vandaag een transportvliegtuig van het type Antonov An-26 neergehaald.

De autoriteiten in Kiev hebben toegegeven dat het contact met een militair transportvliegtuig weggevallen is. Het zou hooguit 20 mensen aan boord hebben gehad, schatten zegslieden in Kiev.

Volgens de rebellen is het vliegtuig neergeschoten bij Izvarino, een plaatsje aan de grens met Rusland, bijna 150 kilometer ten oosten van de regionale hoofdstad Donetsk.

 1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”
 2. Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’
  PREMIUM

  Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederland­se natuur, alles is dichtbij’

  Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.