Inwoners van de Volksrepubliek Loegansk en de Volksrepubliek Donetsk bij Izvarino, op de grens tussen Rusland en Oekraïne.
Volledig scherm
Inwoners van de Volksrepubliek Loegansk en de Volksrepubliek Donetsk bij Izvarino, op de grens tussen Rusland en Oekraïne. © afp

Rebellen halen vliegtuig neer in Oekraïne

Separatistische rebellen hebben naar eigen zeggen in het oosten van Oekraïne vandaag een transportvliegtuig van het type Antonov An-26 neergehaald.

De autoriteiten in Kiev hebben toegegeven dat het contact met een militair transportvliegtuig weggevallen is. Het zou hooguit 20 mensen aan boord hebben gehad, schatten zegslieden in Kiev.

Volgens de rebellen is het vliegtuig neergeschoten bij Izvarino, een plaatsje aan de grens met Rusland, bijna 150 kilometer ten oosten van de regionale hoofdstad Donetsk.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.