Volledig scherm
Floyd. © Salt Lake County Sheriff's Search and Rescue

Reddingswerkers halen oververmoeid geraakte lobbes per brancard van bergtop

Reddingswerkers hebben op een 2,5 kilometer hoge berg bij de Amerikaanse plaats Salt Lake City (Utah) een volwassen hond gered. De drie jaar oude en 86 kilo zware Engelse mastiff was oververmoeid geraakt tijdens de wandeling naar de top. Hij kon niet meer op zijn poten staan en moest per brancard naar beneden worden gebracht. 

Beelden van de reddingsoperatie zijn door de lokale politie op Facebook gedeeld. Volgens het team dat de reu in veiligheid bracht, kreeg de dienstdoende sheriff rond 18.30 uur 's avonds van wandelaars de melding dat een man en zijn flink uit de kluiten gewassen hond op grote hoogte in de problemen waren geraakt en dringend hulp nodig hadden. De twee waren op pad gegaan om de bijna 9 kilometer lange wandeltocht Grandeur Peak trail richting bergtop en weer terug te lopen. 

Halverwege de tocht kon Floyd, de hond, geen poot meer verzetten. Omdat het al begon te schemeren was snel ingrijpen noodzakelijk. Anders hadden de mastiff en zijn baasje op de berg bij lage temperaturen moeten overnachten. Meerdere hulpverleners vonden de man en zijn hond verkleumd langs het pad, waarna een kwispelende Floyd per brancard naar beneden werd gedragen. Zijn baasje kon de tocht terug probleemloos  te voet volbrengen, zo melden lokale autoriteiten. ,,Floyd was uiterst braaf en zo te zien blij dat hij door ons werd bijgestaan”, aldus de politie. ,,A good boy.”

De reddingsactie van Floyd, die wereldwijd aandacht krijgt, duurde uiteindelijk minstens vier uur. De hond zit inmiddels weer thuis en maakt het volgens de jongste berichten goed. De identiteit van de eigenaar is niet bekendgemaakt door het Salt Lake County Sheriff’s Search and Rescue team.

Salt Lake County Sheriff's Search and... - Salt Lake County Sheriff's Search and Rescue

Salt Lake County Sheriff's Search and Rescue added a cover video.

Volledig scherm
Floyd. © Salt Lake County Sheriff's Search and Rescue

Our patient Floyd tonight being carried... - Salt Lake County Sheriff's Search and Rescue

Our patient Floyd tonight being carried down Grandeur Peak. Please visit our website and donate if you can: http://saltlakesearchandrescue.org/donation/