De familie LeBaron woonde in La Mora, ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Douglas, Arizona, in een Mormoonse gemeenschap en heeft een dubbele nationaliteit
Volledig scherm
De familie LeBaron woonde in La Mora, ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Douglas, Arizona, in een Mormoonse gemeenschap en heeft een dubbele nationaliteit © Facebook

Reis naar bruiloft mondt uit in bloedbad: drie moeders en zes kinderen bruut vermoord

Een autorit naar een bruiloft is in het noorden van Mexico uitgelopen op een gruwelijk drama. Zeker drie vrouwen en zes kinderen werden onderweg naar het feest op brute wijze vermoord, vermoedelijk door leden van het Mexicaanse drugskartel.

De slachtoffers zouden aangesloten zijn bij een Amerikaanse mormoonse gemeenschap. Vijf andere kinderen wisten aan de moordpartij te ontsnappen, die zich voltrok in de staat Sonora aan de grens met de Verenigde Staten. Een meisje is als vermist opgegeven. Er wordt rekening gehouden met meer doden.

Volgens de nabestaanden, die op sociale media uitgebreid vertellen over het drama, werden in totaal zeventien familieleden ‘in een hinderlaag gelokt’. Een familielid zegt dat een auto met een vrouw en vier kinderen in brand werd gestoken. Zij leefden op dat moment nog. 

‘Het was een bloedbad’

Twee andere voertuigen, met daarin de lichamen van twee andere vrouwen en twee kinderen, werden onder vuur genomen en uren later pas gevonden. ,,Het was een bloedbad”, zei familielid Julian Lebaron, die in 2009 de anti-misdaadorganisatie SOS Chihuahua oprichtte. Zijn broer Benjamin werd in hetzelfde jaar vermoord. Of de aanval van gisteren daar iets mee te maken heeft is onduidelijk.

Rhonita Maria LeBaron stierf samen met haar tweeling van zes maanden en haar twee andere kinderen van tien en twaalf. De 31-jarige Christina Langford Johnson, Dawna Ray Langford (43) en haar twee kinderen van elf en drie kwamen ook om het leven. Familieleden waren in de buurt en zagen alles gebeuren.

Geschokt

Het is nog onduidelijk wie er achter de aanval zit. Amerikaanse en Britse media melden dat het Mexicaanse drugskartel achter de gruwelijke aanval zit. De Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Christopher Landau, is naar Sonora afgereisd. De gouverneur van de staat, Claudia Pavlovich, is geschokt en belooft de daders te straffen. “Ik zal er alles aan doen om de daders ter verantwoording te roepen”, schreef ze op Twitter.

Dawna Langford, (middenblauwe jurk) werd vermoord samen met twee van haar kinderen
Volledig scherm
Dawna Langford, (middenblauwe jurk) werd vermoord samen met twee van haar kinderen © Facebook