Volledig scherm

Remco Boere aan de slag bij oud-club wijlen Kaddafi

Remco Boere vervolgt zijn trainersloopbaan in Libië waar hij als technisch manager aan de slag gaat bij Al-Ahly Tripoli, de oude club van voormalig dictator Muammar Kaddafi. Boere was tot vorige week trainer van de Zweedse derdedivisionst Köping FF.

De Rotterdamse oud-spits van ondermeer Excelsior, Vitesse en FC Den Haag vertrekt maandag naar Tripoli, de hoofdstad van het door burgeroorlog verscheurde land. Als technisch manager wordt hij verantwoordelijk voor alle elftallen, behalve het eerste.

Boere weet nog niet of hij meteen kan beginnen. 'Ik ga de nieuwe eigenaar Mohammed Abdalaleem Al Bayoumi helpen met het opzetten van de club. Hij is een goede vriend van me, die ik heb leren kennen tijdens mijn negen jaar als trainer in Qatar. In Doha is hij ook een tijdje mijn buurman geweest.'

Boere heeft wel even twee keer nagedacht voordat hij de beslissing nam om naar Libië te vertrekken. 'Maar het is een uitdaging waar ik niet voor weg wil lopen. Ik heb heel lang in het Midden-Oosten gewerkt en ik zie genoeg raakvlakken om daar aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik het gewoon een eer dat die man mij gevraagd heeft', zegt Boere.

Als speler werd Boere twee keer topscorer van de eerste divisie. In het seizoen 1983-84 namens Vitesse (27 doelpunten) en in 1985-86 (gedeeld met Peter van Velzen van RKC) namens FC Den Haag (28 doelpunten).