Een groep Syrische en Koerdische burgers, op de vlucht voor de Turkse opmars in Noord-Syrië.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep Syrische en Koerdische burgers, op de vlucht voor de Turkse opmars in Noord-Syrië. © AFP

Reportage uit oorlogsgebied Noord-Syrië: ‘We zijn zo ontzettend bang’

Verslaggever Harald Doornbos is in Noord-Syrië, waar de angst regeert sinds Turkije het gebied is binnengevallen. Reportage uit het dorpje Maharkan: ‘We kunnen geen kant meer op.’

Welkom in Maharkan: een orthodox Syrisch dorpje, pal aan de grens met Turkije waar Syrische christenen wonen. Marhakan ligt in Noord-Syrië, heeft 62 inwoners, veertien huizen, een kerk en een paar brommers. Deze Syrische christenen spreken nog Aramees, de taal die werd gesproken door Jezus.

Er is echter een probleem - een levensgroot probleem: De inwoners van Maharkan hebben geen idee of zij en hun dorp de dag van morgen zullen overleven.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”