Republikeinen op kop in Huis van Afgevaardigden, nek-aan-nekrace in de Senaat

met videoDe Republikeinen liggen op koers om de macht in het Huis van Afgevaardigden over te nemen van de Democraten. De strijd om de Senaat is een stuk spannender, beide partijen maken nog steeds kans op een meerderheid.

97 reacties

 • Willem Duyvis

  3 maanden geleden
  @Lex vd Broek; 'Onder Trump 1.60 euro liter benzine onder Biden 2.20 zoek de verschillen'. Volgens mij heeft de stijging te maken met de oorlog, en niet een mislukte militaire operatie, die V. Poetin uit zijn naam begonnen is tegen Oekraïne vanwege zijn Tsaar syndroom. Toen zijn er boycots ingesteld die, mede dankzij Midden Oosten staten, geleid tot (extreme) prijsstijgingen op de Wereld markt. Maar de Oekraïense/Russische slachtoffer van Poetin zijn mijn inziens erger, dus zeur s.v.p. niet zo!
 • Johanna Ruiter

  3 maanden geleden
  De democraten mogen dan beter uit de strijd zijn gekomen maar zolang de republikeinen in het huis van afgevaardigden de meerderheid hebben zal een democratische president nooit wat kunnen waarmaken. Dat is ook de reden waarom de wapenwet nooit zal veranderen zolang de republikeinen daar de meerderheid hebben.
 • Raymond Anemaat

  3 maanden geleden
  @edgard koek, deze opmerking heb ik al zo vaak gehoord en is echt de raarste opmerking ooit. Eigenlijk zeg je nu dat je alleen maar kan/mag stemmen op de 'democraten' want anders is de democratie weg?? Dus als mensen republikein willen stemmen is dat geen democratie, want ze hebben het recht niet om te mogen stemmen ofzo? Klinkt heel democratisch i.i.g hahaha, ik zie graag de uitleg tegemoet
 • Kim van der Kraan

  3 maanden geleden
  Nog even voor de duidelijkheid in een democratie heeft het volk de macht en als het merendeel voor de Republikeinen stemt gaan de Republikeinen regeren ongeacht of Biden ons in een oorlog betrokken heeft die het merendeel van de Nederlanders niet wilden. Want toen wij nog in een democratie leefden heeft het merendeel tegen één Europa en toetreding van Oekraïne gestemd.
 • Barend Stofkoper

  3 maanden geleden
  De VS, zich verschuilend achter de Ukraine, spint garen bij de oorlog met Rusland. Wapen- en gasindustrie beleven gouden tijden, de greenback is booming. Past helemaal in de ideolgie van "America First" van beide partijen. Maakt dus weinig uit wie er gaat winnen. En de EU mag blijven betalen, vluchtelingen opvangen en zit opgezadeld met peperdure energie. Wij hebben kennelijk als ideologie "Europe Last".