Volledig scherm
De bon waar alle commotie mee begon © Facebook

Restaurant schrapt 'Rijpe Negerin'-dessert na boze reacties

De eigenaren van een restaurant in Sint-Truiden (België) schrappen één van de desserts op kaart. Reden: een storm van kritiek vanwege het ijsje met de naam 'Rijpe Negerin'. De eigenaren waren zich van geen kwaad bewust en hebben direct hun excuses aangeboden.

Volledig scherm
Één van de boze reacties op de Facebookpagina van het restaurant © Facebook

De Facebookpagina van restaurant Aen Tafel stroomde dit weekend plots vol met boze reacties waarin de eigenaren racisten genoemd worden. Wat bleek? Een Nederlands koppel was komen eten in het restaurant en had een foto van de bon op sociale media gezet. Het dessert omcirkeld: 'Rijpe Negerin 2 bol'.  

,,Een reactie kan niet uitblijven en ik wil me dan ook publiekelijk verontschuldigen naar alle mensen die zich hierdoor aangevallen voelen.
 Geloof het of niet, maar meer dan 20 jaar staat deze coupe op de kaart, die trouwens zeer lekker is. Ze is zo genoemd na aanraden van een Congolese vriendin," aldus eigenaren Yves en Joke.

Actie

In al die jaren zou er nooit een negatieve reactie zijn geweest op het toetje, zo stelt het duo. Het ijsje is na de commotie direct van de kaart gehaald. ,,Dat is het minste wat wij kunnen doen." Daarnaast roepen Yves en Joke op om alle negativiteit om te zetten in iets positiefs en vragen hun klanten dan ook om hulp bij het bedenken van een nieuwe naam.

,,Ik heb mijn hele leven in Congo / Zaïre gewoond en sta open voor andere culturen, gemengde huwelijken, andere godsdiensten. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed met verschillende waarden en we moeten daar fier op zijn. Helaas zullen we altijd voor en tegenstanders hebben. Maar laat ons ophouden met elkaar te beledigen," luidt het Facebookbericht verder.