Volledig scherm
© REUTERS

Reuzeninktvis aangespoeld voor kust Nieuw-Zeeland

Drie Nieuw-Zeelandse duikers hebben deze week een perfect intacte karkas gevonden van een reuzeninktvis. Het dier werd gevonden op het strand aan de zuidkust van Wellington. 

De duikers - de broers Daniel, Jack en Matthew Aplin - hadden al eerder grote dieren in de wateren gezien, maar nog nooit zoiets als dit. ,,De inktvis was 4,2 meter lang”, vertelde Daniel Aplin aan de lokale krant de New Zealand Herald.

De doodsoorzaak van de inktvis is onbekend. Volgens de broers was de inktvis niet gewond: ,,Er zat een kras op de kop van het dier, maar die was erg klein. Ik denk niet dat dat het dier zou hebben gedood”, zei Daniel.

De reuzeninktvis is gisteren overgebracht naar het National Insitute of Water and Atmospheric Research of New Zealand en wordt momenteel onderzocht. Deskundige beschouwen de inktvis als ,,gigantisch''.  Toch wordt het dier niet tot de kolossale inktvissen gerekend omdat het ‘slechts’ 4,2 meter lang is. Kolossale inktvissen staan ​​erom bekend dat ze een bredere kop hebben en wel 12 meter lang kunnen worden. 

Omdat de dieren veel ruimte nodig hebben om te leven, komen ze enkel voor op 300 à 600 meter diepte. Daarom is het ook erg moeilijk om de dieren te bestuderen. Veel van het onderzoek dat tot nu toe werd uitgevoerd, gebeurde dan ook op aangespoelde kadavers.

OCEAN HUNTER Spearfishing & Freediving Specialists

OCEAN HUNTER Spearfishing & Freediving Specialists added a new photo - with Robert Bruce Timmis and James Bunyan.