Richard Branson vanmiddag de ruimte in: ‘Mijn vrouw komt niet naar mijn begrafenis’

VideoHij zat in de woonkamer van zijn ouders, toen hij als 19-jarige zag hoe Neil Armstrong de eerste mens op de maan werd. ‘Op een dag doen we dat allemaal’, dacht hij. 52 jaar later maakt de Britse miljardair Richard Branson (70) zijn eerste toeristische tripje naar de ruimte. ‘Mijn vrouw heeft al gezegd dat ze niet naar mijn begrafenis komt.’

10 reacties

 • Christiane van der Vis

  5 maanden geleden
  Wie niet waagt, die niet wint. Lijkt me fantastisch om zo'n vlucht mee te mogen maken! C.v.d. Vis
 • loes Beek

  5 maanden geleden
  Wat een jaloezie en afgunst in de comments. Er zijn ook nog geen elektrische raketten, er zijn ook geen groenere manieren om ruimte te reizen, en het moet wel gebeuren om meer te leren. Die man heeft zijn geld eerlijk verdient, hij mag dat toch lekker zelf weten? Hij heeft daarnaast al genoeg goede dingen gedaan met zijn geld, iets wat je lang niet over alle miljonairs kunt zeggen.
 • Norbert Schooten

  5 maanden geleden
  Richard Muller, heel mooi verwoord en het klopt helemaal. Deze kennis hebben we nodig voor de toekomst van de mensheid, ik heb respect voor deze man dat hij zijn eigen geld hiervoor gebruikt.
 • Rick van Wijk

  5 maanden geleden
  Schandalig dat drie miljardairs hier geld aan uitgeven terwijl er zoveel hongersnood is,ze moesten zich kapot schamen als ze dadelijk éven gewichtloos zijn.
 • Richard Muller

  5 maanden geleden
  Wat een zure afgunstige reacties weer. Die Branson is een selfmade miljarder. Als hij dit wil doen laat hem lekker. Plus de kennis die hij en Elon Musk opdoen, maakt het straks goedkoper voor particuliere bedrijven de ruimte in te gaan. Het universum is groter dan enkel de aarde. En het verbruik van brandstof is verwaarloosbaar bij wat de rest van de mensheid per dag de lucht in blaast. Niet zo kleinzielig denken, denk groot. Dat heeft hun tenslotte ook succes gebracht.