Volledig scherm
© anp

Rijke buurt koopt stuk grond om vluchtelingen te weren

Met geld kun je asielzoekers weren. Dat hopen tien rijke buurtbewoners uit Oudenbosch te bewijzen. Ze willen door een stuk grond te kopen voorkomen dat er 750 vluchtelingen naast hen komen te wonen.

Quote

750 mensen op een veld stoppen met een groot hek erom geeft geheid problemen

Woordvoerder

Om te voorkomen dat straks 750 asielzoekers bezit nemen van het voormalige VES-voetbalterrein hebben zij een plan ingediend om het gehele terrein te kopen voor zo'n 570.000 euro.

,,In de Vossenberg zit nu antikraak", vertelt een woordvoerder van de groep, die zelf tegenover het terrein woont. ,,Niks mis mee en ik vind evengoed dat er een humane oplossing moet komen voor alle vluchtelingen. Maar 750 mensen op een veld stoppen met een groot hek erom geeft geheid problemen."

Gesprek
Een woordvoerder van het gemeentebestuur van Halderberge, waar Oudenbosch onder valt, geeft aan dat de gemeente met de initiatiefnemers wil praten: ,,Net zoals bij andere initiatieven die worden ingediend, gaan we ook met deze initiatiefnemer in gesprek om het verzoek met elkaar door te nemen. Afhankelijk van de uitkomst van deze gesprekken vinden eventuele vervolgafspraken plaats".

De locatie van het voormalige VES-voetbalterrein in Oudenbosch.
Volledig scherm
De locatie van het voormalige VES-voetbalterrein in Oudenbosch. © AD/Bart-Jan Dekker
  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.