Volledig scherm
© REUTERS

'Rijke Russen kochten plekje in eerste reddingssloepen'

Het Italiaans openbaar ministerie gaat onderzoeken of rijke Russische passagiers een plaatsje zouden hebben 'gekocht' in de eerste reddingssloepen die het kapseizende schip verlieten.

Getuigen aan boord zagen passagiers uit de eerste klasse het personeel geld overhandigen om een plaatsje in de reddingsboten te kopen. Het personeel zou ook gehandicapte passagiers aan hun lot hebben overgelaten. Dit is niet toegestaan volgens de internationale regels die horen bij het evacueren van schepen.

Getuigenissen van bewoners en hulpverleners, die aan wal de eerste sloepen binnenhaalden, lijken de aantijgingen te bevestigen. Tot grote verbazing van getuige Franca Anichini, zaten er in de eerste boten geen vrouwen, kinderen en gehandicapten, maar voornamelijk gezonde, Russisch sprekende mannen, vergezeld van vrouwen, gekleed in dure avondjurken, zo tekent de Italiaanse krant La Repubblica op zijn website haar verhaal op.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.