Volledig scherm
Een opvanglocatie van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Ter Apel. © anp

Rijswijk overweegt opvang honderden asielzoekers

Rijswijk is met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in gesprek over de mogelijke huisvesting van asielzoekers in de gemeente. Het gaat mogelijk om de opvang van honderden mensen, liet de gemeente weten.

'Het COA liet weten dat het voormalig belastingkantoor aan de Steenvoordelaan, wat het COA betreft, in aanmerking zou kunnen komen voor de opvang van 600 á 800 mensen voor een periode van 3 tot 5 jaar', aldus de gemeente. Ook een aantal andere locaties zou gebruikt kunnen worden voor de opvang van asielzoekers.

Het gemeentebestuur is vorige week benaderd door het COA en zegt een verantwoordelijkheid te voelen 'ten aanzien van de vluchtelingenproblematiek'. Het college van burgemeester en wethouders overlegt volgende week verder over het verzoek. 'Het uiteindelijke voorstel legt het college aan de gemeenteraad voor', liet de gemeente weten.

  1. ‘Extreemste vrouwelijke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    ‘Extreemste vrouwelij­ke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    In Groot-Brittannië is de 49-jarige Vanessa Marks, die in 2009 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van baby’s en peuters in het kinderdagverblijf waar ze werkte, vrijgelaten. De vrouw zat tien jaar in de cel. Volgens de Britse staatssecretaris voor gevangeniszaken en reclassering Lucy Frazer vormt Marks geen gevaar meer voor de samenleving. Familieleden van slachtoffertjes zijn echter woest. ,,Als ik haar op straat zie, vermoord ik haar.”