Volledig scherm
De 'witte smurrie' op de ring van Antwerpen. © Wenda Keijzer

Ring Antwerpen dicht na 'witte smurrie' op de weg

Chaos op de snelwegen rond Antwerpen. De ring is in de richting van Gent volledig afgesloten ter hoogte van Deurne omdat over de volledige breedte een lading calciumcarbonaat is terechtgekomen. Dat wordt gebruikt om papier te bleken. 

Dat gebeurde nadat een vrachtwagen zijn lading verloor. Rijkswaterstaat en ANWB adviseren verkeer dat vanuit Brabant richting Gent rijdt om te rijden via Bergen op Zoom en daar de Liefkenshoektunnel te nemen. Die is tolvrij gemaakt.

,,Ik reed net achter een vrachtwagen die plots hard moest remmen”, zegt de Nederlandse Wenda Keijzer die het allemaal zag gebeuren. ,,Die vrachtwagen was geladen met zakken verf. Hij heeft die verloren en de zakken zijn zowat geëxplodeerd. Er zat wat van de witte smurrie op mijn banden. Ik kon het er met een doekje zo afvegen. Ik vermoed dat het om waterverf gaat.”

Enige tijd werd gedacht dat het verf of lijm was, maar het blijkt calciumcarbonaat te zijn. 

Naar verwachting blijft de ring richting Gent nog lang dicht. 

  1. Gedwongen huwelijk in Noord-Korea redt Amerikaanse deserteur

    Gedwongen huwelijk in Noord-Korea redt Amerikaanse deserteur

    Het is het ultieme liefdesverhaal: een Amerikaanse soldaat die in 1965 overliep naar Noord-Korea, wordt daar na een tiental jaar gedwongen te trouwen met een ontvoerd Japans meisje. Het tweetal raakt door een stom toeval van elkaar gescheiden in 2002. Met het risico op een levenslange gevangenisstraf voor de gedeserteerde soldaat komen ze twee jaar later weer samen. Maandag overleed de soldaat. Zijn verhaal was vandaag te lezen bij de BBC.