Volledig scherm
De 'witte smurrie' op de ring van Antwerpen. © Wenda Keijzer

Ring Antwerpen dicht na 'witte smurrie' op de weg

Chaos op de snelwegen rond Antwerpen. De ring is in de richting van Gent volledig afgesloten ter hoogte van Deurne omdat over de volledige breedte een lading calciumcarbonaat is terechtgekomen. Dat wordt gebruikt om papier te bleken. 

Dat gebeurde nadat een vrachtwagen zijn lading verloor. Rijkswaterstaat en ANWB adviseren verkeer dat vanuit Brabant richting Gent rijdt om te rijden via Bergen op Zoom en daar de Liefkenshoektunnel te nemen. Die is tolvrij gemaakt.

,,Ik reed net achter een vrachtwagen die plots hard moest remmen”, zegt de Nederlandse Wenda Keijzer die het allemaal zag gebeuren. ,,Die vrachtwagen was geladen met zakken verf. Hij heeft die verloren en de zakken zijn zowat geëxplodeerd. Er zat wat van de witte smurrie op mijn banden. Ik kon het er met een doekje zo afvegen. Ik vermoed dat het om waterverf gaat.”

Enige tijd werd gedacht dat het verf of lijm was, maar het blijkt calciumcarbonaat te zijn. 

Naar verwachting blijft de ring richting Gent nog lang dicht. 

  1. Tiener toont via selfies gruwel van Syrisch conflict in Oost-Ghouta

    Tiener toont via selfies gruwel van Syrisch conflict in Oost-Ghouta

    Net zoals veel tieners van zijn leeftijd post de 15-jarige Muhammad Najem regelmatig selfies op sociale media. Wie naar zijn foto’s kijkt ziet geen vrolijke beelden, maar de harde realiteit waarmee Najem dagelijks wordt geconfronteerd. Terwijl het Syrische leger luchtaanvallen uitvoert op zijn woonplaats Oost-Ghouta legt de tiener de verwoestende impact op beeld vast. Met de kracht van sociale media hoopt Najem hulp te krijgen.