Volledig scherm
Kinderschoentjes tussen de bezittingen van verongelukte passagiers © Getty Images

Rode kinderschoentjes bevestigen lot slachtoffers crash Lion Air

Een grote verzameling in zee gevonden schoenen, waaronder rode kinderschoentjes, bevestigen het lot van de 189 slachtoffers van de vliegtuigcrash van Lion Air voor de kust van de Indonesische stad Jakarta. Het toestel is pas sinds augustus in bedrijf  en zou met een snelheid van bijna 600 km/uur uit de lucht zijn gevallen.

Kleine rode schoentjes, hoge hakken, portemonnees en rugzakken liggen in een loods in de havenstad Tanjung Priok in Noord-Jakarta. Het zijn pijnlijke herinneringen voor de nabestaanden van de 189 inzittenden die maandag omkwamen bij de crash van vlucht 610 van Lion Air.  Vandaag mochten familieleden van de inzittenden de persoonlijke eigendommen komen bekijken.

Tranen

Epi Syamsul Qomar mist zijn 24-jarige zoon, die aan boord was van het rampvliegtuig. ,,Ik zag de zwarte gympen van mijn zoon‘’, vertelt de vader aan CNN.  De man brak in tranen uit toen hij de eigendommen van zijn zoon ontdekte.

Ook de 49-jarige Abdul Rahman werd geconfronteerd met de dood van zijn zoon toen hij een schoen en een zwarte tas van de jongen vond. De jongen was op het vliegtuig gestapt om een voetbalwedstrijd te gaan bekijken.  De vader heeft de vaste overtuiging dat reddingswerkers ook het lichaam van zijn zoon zullen gaan vinden. 

Vlucht 610 stortte dertien minuten nadat het opsteeg in zee.  Onder de 189 inzittenden waren dertien kinderen. Het vliegtuig verzorgde een korte vlucht van een uur naar het eiland Bangka. De autoriteiten hebben nog steeds de  zwarte doos van het toestel niet gevonden.  Het is nog altijd een raadsel waarom het vliegtuig vlak na de start crashte. De autoriteiten achten de kans nihil dat iemand het ongeluk heeft overleefd. Daarmee wordt de crash de op één na zwaarste vliegramp van het land.

  1. Eerste besmetting met nieuw coronavirus in Zuid-Korea

    Eerste besmetting met nieuw coronavi­rus in Zuid-Ko­rea

    De 35-jarige vrouw bleek zondag op het vliegveld van Incheon koorts en ademhalingsproblemen te hebben en is onder quarantaine geplaatst, meldt persbureau Yonhap. Uit onderzoek bleek dat ze is besmet met het nieuwe virus, dat ook al is opgedoken in China, Thailand en Japan en in verband is gebracht met drie sterfgevallen. De gezondheidsdienst meldt dat medepassagiers van de vrouw en bemanningsleden van het vliegtuig worden gecontroleerd. Premier Chung Sye-kyun heeft opdracht gegeven alle mogelijke maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen.