Een groep migranten en vluchtelingen wordt gered door een Spaanse hulporganisatie nadat de rubberboot waarmee ze wilden overvaren begon te zinken. De zwemvesten waren net op tijd uitgereikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep migranten en vluchtelingen wordt gered door een Spaanse hulporganisatie nadat de rubberboot waarmee ze wilden overvaren begon te zinken. De zwemvesten waren net op tijd uitgereikt. © AP

Rode Kruis in actie voor bootvluchtelingen: ‘Genoeg mensen die wel mededogen hebben’

Na een relatief rustig 2020 zien hulporganisaties de migratiepogingen over de Middellandse Zee dit jaar weer toenemen. De ‘stille ramp’ die zich voltrekt op de Middellandse Zee dreigt nog groter te worden gezien de ontwikkelingen in Afghanistan en het Ethiopische Tigray, waar mensen op de vlucht slaan voor oorlogsgeweld.

  1. Noord-Korea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Noord-Ko­rea vuurt opnieuw raket af, vloog mogelijk over Japan

    Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw twee raketten afgevuurd, melden Zuid-Korea en Japan. Het kantoor van de Japanse premier meldde in eerste instantie via Twitter dat een van deze raketten ‘waarschijnlijk’ over het land vloog, maar corrigeerde dit later. De projectielen zouden in de Japanse Zee zijn neergekomen, tussen Noord-Korea en Japan.