Rode Kruis opent giro 6868 voor zwaar getroffen Sulawesi

Het Rode Kruis opent giro 6868 voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Honderden inwoners zijn daardoor om het leven gekomen, maar de precieze omvang van de ramp is nog onduidelijk.

Het gaat volgens het Rode Kruis om een gebied waar meer dan 300.000 mensen wonen en amper communicatie mogelijk is. Medische teams zijn aan de slag en hulpgoederen zijn onderweg.

Lees door onder de foto

Volledig scherm
Indonesische mannen bekijken de lichamen van de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami, op zoek naar familieleden in Palu, in het midden van Sulawesi. Volgens officiële berichten zijn minstens 384 mensen daarbij omgekomen. © EPA

Drinkwater

,,Eerste prioriteit zijn de zoek- en reddingsoperaties, maar ook noodhulpgoederen zijn onderweg. Het gaat om dekzeilen, jerrycans, kleding en slaapmatten. Schoon drinkwater heeft grote prioriteit om te voorkomen dat na deze ramp een nieuwe ramp volgt door de uitbraak van ziektes'', aldus de hulporganisatie.

Sulawesi werd vrijdag getroffen door een reeks aardbevingen: de sterkste had kracht 7.4. Daarop volgde een krachtige tsunami.

Volledig scherm
Leden van een medisch team helpen patiënten buiten het ziekenhuis nadat de aardbeving en de tsunami Palu hebben geraakt. De aardbeving haalde verschillende gebouwen neer en mensen zochten hoger gelegen gebieden op vanwege de tsunami. © AFP