Rondzwervende walrus Freya gedood door Noorse autoriteiten

met videoDe rondzwervende en kattenkwaad uithalende walrus Freya is overleden. In Noorwegen is het dier vandaag om het leven gebracht omdat het permanent belaagd werd door nieuwsgierige mensen. De autoriteiten hadden al gewaarschuwd Freya in te laten slapen omdat mensen zichzelf door hun opdringerige gedrag in gevaar brachten.

184 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  A hessing Walgelijk, ik ben witheet! Altijd zijn de dieren weer de pineut, net als hier in Nederland met die twee ontsnapte chimpansees ff geleden!! Ze hadden beter die eigenwijze, in en in trieste mensen die maar bleven komen om te kijken,, een spuitje kunnen geven. Ik hoop dat al die bemoeizuchtige en nieuwsgierige mensen zich nu knap lullig voelen, zij hebben de dood van Freya op hun geweten!
 • Mariejanne de Kreij

  1 maand geleden
  Had wat tegen die achterlijke types ondernomen in plaats van dit dier af te maken! Hoe moeilijk kan het zijn!?
 • De Koker

  1 maand geleden
  @Marcel Breukink. Werkelijk? U denkt dat dieren geen stress ervaren? Waarom denkt u dat leeuwen in gevangenschap hun staart afbijten? Voor de lol? Dieren ervaren wel degelijk stress. Dieren ervaren wel degelijk pijn. Dieren hebben emotie. Dieren voelen verdriet. Dieren zijn empatisch. Dat laatste is kennelijk ver te zoeken bij de mensen die Freya niet met rust hebben gelaten en de mensen die Freya hebben gedood!
 • marian Vroede

  1 maand geleden
  @Nico Huizinga Zo ontspoort was zij niet Daarnaast was zij gezond. Toen zij hier in Schiermonnikoog was en Harlingen werd gevraagd haar met rust te laten. Dat was gebeurd en zo is zij daarna verder gezwommen. Als de mensen hem met rust gelaten geen gevaar. De kinderen die met stenen gooiden bestraffen. Zij had dan vanzelf weer verder gezwommen.
 • jan van Blitterswijk

  1 maand geleden
  Och arme Freya, zij had haar soortnaam niet mee. Zou haar soortnaam bijvoorbeeld 'walnoor' zijn geweest dan zou haar in deze roerige tijden een andere beslissing ten deel zijn gevallen.