Directeur Colin Mansbridge (links) en voorzitter Grant Jarrold onthullen het nieuwe logo van de Canterbury Crusaders, vrijdag in Christchurch.
Volledig scherm
Directeur Colin Mansbridge (links) en voorzitter Grant Jarrold onthullen het nieuwe logo van de Canterbury Crusaders, vrijdag in Christchurch. © Getty Images

Rugbyteam Christchurch verandert omstreden naam niet

Na aanslagenHet Nieuw-Zeelandse rugbyteam Canterbury Crusaders uit Christchurch, waar in maart dit jaar 51 mensen werden gedood bij een aanslag op twee moskeeën, verandert zijn naam niet. Critici zeiden dat de naam van het team - ‘kruisvaarders’ -  verwijst naar de middeleeuwse oorlogen tussen christenen en moslims en eigenlijk niet meer kan na de aanslag door een 28-jarige rechtsextremist uit Australië.

  1. Gebruik privéjets in EU enorm toegenomen, in Nederland zelfs met bijna 90 procent

    Gebruik privéjets in EU enorm toegenomen, in Nederland zelfs met bijna 90 procent

    Het gebruik van privévliegtuigen is vorig jaar sterk toegenomen, zowel in Nederland als de rest van de Europese Unie. Volgens een inventarisatie die het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft heeft gemaakt in opdracht van Greenpeace, is het aantal privévluchten in de EU met 64 procent toegenomen. In Nederland was de stijging nog groter: volgens het rapport steeg vanaf Nederlandse luchthavens 12.176 keer een privévliegtuig op in 2022. Dat is een stijging van 87 procent ten opzichte van het jaar ervoor.