De vuurzee bij het vliegveld was enorm.
Volledig scherm
De vuurzee bij het vliegveld was enorm. © Twitter

Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven Florida

Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd. 

Volgens Amerikaanse media ging het om een gigantische vuurzee met rookwolken en ontploffingen die tot ver in de omgeving te zien en te horen waren. Circa tachtig vluchten met blushelikopters konden niet voorkomen dat het merendeel van de voertuigen geheel of gedeeltelijk in de as werd gelegd. 

Op een ander parkeerterrein, dicht bij de plek des onheils, stonden nog eens 3850 huurauto’s. Die raakten niet beschadigd. Volgens de jongste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt momenteel onderzocht. Niet uitgesloten wordt dat het om brandstichting gaat door verhuurders die al geruime tijd zonder inkomsten uit de verhuur zitten.

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.