Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

VideoEen doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.

De vlucht was net vertrokken vanaf luchthaven Domodedovo in Moskou toen een passagier op vlucht WZ-307 helemaal doordraaide. Ooggetuigen meldden dat de passagier meteen voor paniek zorgde door in het vliegtuig te roepen dat de piloten in slaap waren gevallen en dat iedereen dood zou gaan. Vervolgens zou de man geprobeerd hebben een vrouwelijke medepassagier te wurgen. Ook sloeg hij in op een andere passagier met een mobiele telefoon.

Vastgebonden aan stoel

Het explosieve gedrag van de 32-jarige passagier veroorzaakte aan boord een vechtpartij met andere inzittenden. Die wisten hem uiteindelijk te overmeesteren en vast te binden aan zijn stoel. De piloten van de Airbus type 320 besloten na een vlucht van iets meer dan een kwartier terug te keren naar de luchthaven van Moskou. Alles bij elkaar duurde de chaotische vlucht veertig minuten.

Op de beelden bovenaan dit artikel is te zien dat een stewardess van Red Wings Airlines zich over de man ontfermt kort voordat de politie het toestel binnenstapt. In een andere video die op diverse Russische nieuwssites verscheen vertelt een passagier over de traumatische vlucht. Terwijl Daria Belikova nog in het bewuste vliegtuig zit vertelt ze over de gebeurtenis. ,,Er werd een man helemaal gek hier. Hij heeft een vrouw geslagen, ze hebben hem nu vastgebonden.’’ De jonge vrouw vertelt verder in de video dat hij nog meer dingen schreeuwde en een man heeft geslagen die naast hem zat. Een andere man oppert in de video om de passagier uit het vliegtuig te gooien met een parachute.

Hartstilstand

Nadat de vlucht was teruggekeerd naar Moskou, waar politie en ambulancepersoneel klaarstonden, was het drama nog niet voorbij. De man was zwaargewond geraakt tijdens de vechtpartij aan boord. Toen artsen het vliegtuig binnenstapten om eerste hulp te verlenen, konden ze de man niet meer redden. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek zou de 32-jarige herrieschopper zijn overleden door een acute hartstilstand. De Russische autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar het merkwaardige incident. 

Volledig scherm
De passagier zorgde voor flinke problemen op de vlucht. © REN.tv
  1. Trump slaat plank mis met compliment voor eerste compleet vrouwelijke ruimtewandeling

    Trump slaat plank mis met compliment voor eerste compleet vrouwelij­ke ruimtewan­de­ling

    De eerste ruimtewandeling van een louter uit vrouwen bestaand team was afgelopen week een historisch moment. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA schreef geschiedenis met het uitstapje van astronauten Christina Koch en Jessica Meir. Te meer, omdat het een voor mannenmaten bedoeld ruimtepak was dat eerder roet in het eten gooide. Ook president Trump toonde zich opgetogen, maar kleunde op welbekende manier mis.