Rus overgiet hond met water en laat dier doodvriezen in -32 graden Celsius

VideoIn Siberië is een rel ontstaan nadat een hondeneigenaar zijn huisdier met koud water overgoot en daarna ’s avonds buiten bij zijn kennel achterliet. Het was toen -32 graden Celsius.

Het voorval vond onlangs plaats in Jakoetsk, een stad in Oost-Siberië. De Rus wilde van de eenjarige teef af en overgoot het dier met een bak water. Daarna liet hij de hond bij zijn kennel creperen. Buren schoten te hulp en filmden het zielige dier. De beelden kwamen vandaag online.

Quote

Heb je ooit iemand gezien die wilde leven maar wist dat hij doodging? Die hond had precies zo’n uitdruk­king

Een omwonende

Op de video is te zien hoe de hond is vastgevroren aan de grond. Alleen de ogen van het dier zijn nog open, een voorpoot beweegt schurend langs de grond. Een van de mensen die te hulp schoot, zegt tegen The Siberian Times: ,,Die ogen, ik zal ze nooit vergeten.”Om daarna te vervolgen: ,,Heb je ooit iemand gezien die wilde leven maar wist dat hij doodging? Die hond had precies zo’n uitdrukking. Ze begreep alles, maar kon geen geluid meer maken.”

Petitie

De toegesnelde mensen wisten de hond los van de grond te krijgen en brachten het dier zo snel mogelijk naar een dierenarts. Hulp kwam echter te laat en de arts moest de teef laten inslapen.

Dierenrechtenactivisten eisen nu actie tegen de eigenaar van de hond. Volgens hen zou de man het dier al langer verwaarlozen. ,,Nu is het de hond die dit overkomt, de volgende keer kan het zijn kinderen overkomen.” Ook de burgemeester van de plaats ligt onder vuur. Hij zou het doden van (zwerf)honden die ongewenst zijn door de vingers zien. Een petitie die de activisten opstelden zou al door 10.000 mensen zijn ondertekend. 

Volledig scherm
De hond lag vastgevroren aan de grond. © Videostill YouTube