Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres tijdens zijn openingsrede voorafgaand aan de VN-herzieningsconferentie van het non-profileratieverdrag over kernwapens.
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres tijdens zijn openingsrede voorafgaand aan de VN-herzieningsconferentie van het non-profileratieverdrag over kernwapens. © AFP

Rusland blokkeert VN-akkoord kernontwapening

Rusland heeft vrijdag (lokale tijd) de goedkeuring verhinderd van een gezamenlijke verklaring aan het einde van de VN-herzieningsconferentie van het verdrag over de non-proliferatie van kernwapens (NPV). Moskou noemde delen van de tekst ‘schaamteloos politiek’.

  1. Vertrokken diplomate VS na 3,5 jaar veroordeeld voor fataal ongeluk in Groot-Brittannië: ‘Ze is een lafaard’

    Vertrokken diplomate VS na 3,5 jaar veroor­deeld voor fataal ongeluk in Groot-Brittannië: ‘Ze is een lafaard’

    De Amerikaanse diplomaat Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok naar haar thuisland.