Volledig scherm
PREMIUM
Jevgeni Prigozjin, de voormalige chef-catering van het Kremlin (l) en de Russische president Poetin (m). © AP

Rusland weer betrapt op een leugen? Moord op journalisten in Afrika splijt het land

Het Russische Openbaar Ministerie zegt dat drie Russische journalisten die in de zomer van 2018 zijn vermoord in de Centraal-Afrikaanse Republiek het slachtoffer zijn geworden van een roofmoord. Critici vertellen een heel ander verhaal.

Volgens het Russische Openbaar Ministerie zijn Orchan Dzjemalj, Aleksandr Rastorgoejev en Kirill Radtsjenko op 30 juli 2018 doodgeschoten in het Afrikaanse land door een bende die het had voorzien op hun spullen en hun geld. ,,Dat gebeurt veel in die regio’’, zei Igor Krasnov, plaatsvervangend hoofd van het OM, tijdens een interview met de Russische zakenkrant Kommersant.

  1. Aantal doden in China nu boven de 100; ruim 4000 besmettingsgevallen
    Liveblog

    Aantal doden in China nu boven de 100; ruim 4000 besmet­tings­ge­val­len

    Nederlanders die vanuit de Chinese provincie Hubei geëvacueerd worden, moeten minimaal twee weken op eigen kosten in quarantaine blijven. Nederland onderzoekt verder de mogelijkheden om twintig Nederlanders uit het Chinese Wuhan te evacueren. Het coronavirus heeft een ongekende chaos veroorzaakt in de miljoenenstad. In China zijn al 106 doden te betreuren. In Nederland is de hoogste waakzaamheid van kracht voor het virus. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.