President Trump en zijn Russische ambtsgenoot Poetin drukken elkaar de hand bij de G20-top in Helsinki.
Volledig scherm
President Trump en zijn Russische ambtsgenoot Poetin drukken elkaar de hand bij de G20-top in Helsinki. © AFP

Russische president Poetin: Relatie met VS gaat bergafwaarts

De Russische president Vladimir Poetin constateert dat de betrekkingen met de Verenigde Staten verslechteren. Het gaat ‘bergafwaarts’ volgens de Rus.

 Hij zei dat vandaag in een interview met het tv-kanaal MIR. Poetin hekelde de sancties die de regering-Trump heeft opgelegd aan Rusland. Poetin kwam met zijn sombere uitlatingen in de aanloop naar de G20-top in Japan, waar hij naar verwachting de Amerikaanse president Trump zal ontmoeten.

,,Onze betrekkingen gaan bergafwaarts, ze worden slechter en slechter'', zei Poetin, die wees op de 'tientallen' sancties die afgelopen jaren tegen Rusland zijn ingesteld. De Russische leider stelde tegenover de verslechterde relatie met Washington de opgebloeide betrekkingen met China.

Recent besloot Trump duizend militairen naar Polen te sturen, op verzoek van Warschau om potentiële agressie van Rusland af te schrikken. Ook overweegt hij sancties vanwege Ruslands pijplijn voor gas uit het noorden en waarschuwde hij Duitsland voor afhankelijk worden van energie uit Rusland.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.