Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Russische tiener sterft na 22 dagen onafgebroken gamen

Gamen tot je dood neervalt. Dat lijkt van toepassing op een Russische jongen van 17 jaar. Vrijwel onafgebroken zat hij 22 dagen lang achter zijn computer te gamen tot hij bewustzijn verloor. Hij overleed later in het ziekenhuis in zijn woonplaats Oefo. Dat meldt de Russische krant The Moscow Times.

De autoriteiten in Oefa laten een lijkschouwing uitvoeren om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Ook de ombudsman voor kinderen onderzoekt de dood van de jongen. Hij noemde het tragische voorval 'een geval van gijzeling door een computer' en waarschuwde ouders goed op hun kinderen te letten. ,,Zorg dat ze niet gegijzeld worden door hun computer, het internet of games.''

World of Warcraft
De tiener zat sinds 8 augustus thuis vanwege een beenblessure. Terwijl zijn ouders niet thuis waren, deed de jongen niets anders dan gamen en af en toe wat slapen.

Afgelopen mei stierf een Chinese gamer nadat hij 19 uur achtereen World of Warcraft speelde in een internetcafé in Shanghai. China heeft inmiddels maatregelen genomen om gameverslaving tegen te gaan. Zo worden uitgevers gedwongen een tijdbegrenzer in hun games aan te brengen. Na een paar uur gamen wordt de speler automatisch uitgelogd.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’