Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’

UPDATE / VideoPremier Mark Rutte heeft de Hongaarse premier Victor Orbán ten overstaan van de andere EU-leiders uitgedaagd de officiële procedure te starten om de Europese Unie te verlaten. Ingewijden hebben aan persbureau ANP bevestigd dat Rutte dit tijdens de EU-top in Brussel tegen Orbán heeft gezegd. Rutte kreeg veel bijval tijdens de top. ,,Dit was wel heel heftig en indrukwekkend’’, aldus de premier na afloop van het beraad, dat tot diep in de nacht duurde.

45 reacties

 • Duncan Liedmeijer

  1 jaar geleden
  @Fleer: dat vind ik een goede reactie van je. Zo denk er nu ook zo over.
 • R. Moermans

  1 jaar geleden
  @a.j.hulst. ik denk dat je mij verkeerd begrijpt ( of ik jou) ik ben het n.l roerend met je eens. Idd, fake news, twitter had dat direct moeten verwijderen. Maar als ik de reacties lees betwijfel ik of zoals je zegt het merendeel van NL weldenkend is. Ik hoop echter van wel. Orban zijn ideeën zijn EU onwaardig , en Rutte heeft zoals gezegd 100% gelijk.
 • a.j. Hulst

  1 jaar geleden
  Mijnheer Moermans Die aparte reacties hier hebben te maken met het ontstaan van PVV en FVD. Deze politieke gezwellen menen alles te kunnen en mogen zeggen. En altijd ligt de schuld bij Rutte, lekker goedkoop. Twitter had ook in moeten grijpen bij de tweet van Wilders want dat was fake news: gelukkig zijn de meeste mensen in NL wèl weldenkend en hangen ze NIET de despote ideeën aan van Wilders die het opneemt voor zijn vriendje Orbàn met zijn fascistische, autocratische en homofobe denkbeelden..
 • R Erikson

  1 jaar geleden
  Droevig dat veel mensen niet weten wat die zg 'anti-homowet' nu precies inhoudt! Het wordt de 'Anti-Homowet' genoemd door onze media, maar die geloof ik allang niet meer. Wat ik begrijp is dat Hongarije het bijna 'promoten' van al die lbth gekte zoals in Nederland gebeurt, aan banden wil leggen! Nog niet zo lang geleden was er een docu over dit thema op de NPO en daaruit kwam naar voren dat veel transgenders spijt hebben van die onherstelbare beslissing. Homo's die niet meer als homo door het l
 • Wilhelmus de Beer

  1 jaar geleden
  Het is niet het eerste conflict met de premier van Hongarije. Nog vers in beeld de miljarden Brussel euro´s die geinvesteerd zijn in een voetbalstadion ! Waar ??? In een dorpje met nauwelijks 3000 inwoners en,.......geen plaatselijke voetbalclub !!! Orbans prive immigeproject ??? Of is dat ook INFRASTRUCTUUR ??